top of page
Zoeken
  • peeremyra

Relatiespelletjes...

Relatiespelletjes zijn leuk en leerzaam. Kinderen oefenen er op een speelse manier verschillende relatievormen mee. Ze leren op te komen voor zichzelf, voor iemand te zorgen en met een ander samen te werken. Door in vertrouwde kring ( lees : uw bubbel ) spelenderwijs met relaties om te gaan , zal het kleuters daarna ook makkelijker lukken in de buitenwereld.
Veronica Sherborne werkt in haar pedagogie rond drie soorten relaties: de met-elkaar-relaties, de tegen-elkaar-relaties en de samen-relaties.

In de met-elkaar-spelletjes leert een kind om voor iemand te zorgen en om zich te ontspannen bij een ander wanneer er voor hem wordt gezorgd.

Samenwerken oefen je in de samenspelletjes. Een piramide bouwen is pas mogelijk als je je allebei sterk voelt en elkaar vertrouwt. Het vraagt ook al heel wat concentratie en volharding.

In de tegen-elkaar-spelletjes leert een kind sterk te zijn, op te komen voor wat hij wil en zijn kracht te beheersen. De afspraak is natuurlijk dat je elkaar geen pijn doet en ook kietelen is uit den boze. Tegenwerkspelletjes zijn geen wedstrijden maar leuke uitdagende spelletjes tussen twee partners.

Meer weten over Sherborne toepassen binnen je gezin of je bubbel?

Tijdens de zomervakantie organiseer ik een workshop ouder-kind relaxuurtje waarin onder ander Sherbornetechnieken, meditatieverhalen als de Happykidsmasagetechniek wordt aangeleerd. Meer info via de website: www.kindercoachmyra.be


Liefs,

Myra x63 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 bình luận


Pieter Brys
Pieter Brys
03 thg 6, 2020

Dankjewel voor de lieve woorden, Myra. Veel succes met je nieuwe onderneming!

Thích
bottom of page