top of page
Zoeken
  • peeremyra

Houd me vast

"Ik lig op mijn rug, verstopt in het hoge gras en kijk naar de blauwe lucht, een pluisbol in mijn hand. Zalig hier, zo heel alleen. Niemand die mij ziet, geen enkele vraag. Alleen ik en de blauwe lucht. Ik blaas pluisjes vol geluk in het rond. Genieten, met mijn hoofd tussen het gras en mijn voeten op de grond." Uit Hoogsensitief opvoeden.

HSP, drie letters waar ik tot 2015 wel eens van gehoord had maar nooit bij stil gestaan had tot ik de opleiding Master Practicioner NLP volgde.


Het kernaspect van hoogsensitieve personen is de manier waarop een HSP'er de info die bij hem binnenkomt, verwerkt. Door deze diepgaande verwerking van prikkels ervaren ze de wereld om zich heen op een fundamenteel andere, intensere manier dan niet-HSP'ers. 

Hoogsensitieve kinderen zijn niet allemaal 'verlegen' of 'stil' . Wanneer ze zich helemaal op hun gemak voelen, heel veilig voelen zijn het juist heel open kinderen. Hoe vaak heb ik het zinnetje niet gehoord: "Jij bent zo stil in het begin, maar als je je een beetje beter leert kennen, ben jij eigenlijk wel leuk hoor ."


Een drukke ruimte met veel mensen kan al snel zorgen voor een overprikkeling. Wanneer ze overweldigd worden, is de kans groot dat ze zich terugtrekken en aanhankelijker worden. Ze hebben tijd nodig om alle indrukken een plaats te geven voor ze echt tot actie overgaan. Het lijkt alsof ze moeilijk contact kunnen maken en moeilijk kunnen functioneren in groep. Ze hebben gewoon meer tijd nodig om te observeren en te voelen, waardoor ze stil worden en het liefst bij een voor hen veilige persoon.


Tijdens de coaching van deze kinderen leer ik hen o.a. hoe ze hun hoogsensitiviteit als krachtbron kunnen gebruiken, wat ze kunnen doen als ze overprikkeld raken, wat hun triggers zijn, ... Meer info? Neem gerust contact op voor een gratis intakegesprek.

Wist je trouwens dat ik sedert 01/08 samenwerk met Estelle Van Coillie, klinisch psycholoog, en op zaterdag van 9 tot 17 h in haar praktijk op de Steensedijk 379 in Oostende voor jullie kindjes klaar sta ?


Liefs, Myra x


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page