top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPieter Brys

NLP begrijpen

Bijgewerkt op: 5 mei 2020

NLP (Neurolinguistisch programmeren) is een gebruiksaanwijzing voor onze hersenen.


Neuro verwijst naar ons neurologische systeem, de wijze waarop wij onze zintuigen (gezicht, gehoor, tastzin, smaak en reuk) gebruiken om onze ervaringen om te zetten in bewust en onbewust denken. Een groot deel van NLP heeft te maken met versterking van het besef van ons neurologische systeem en van de wijze waarop wij daar het beste gebruik van kunnen maken.

Door de taal die we gebruiken beïnvloeden we onze innerlijke neurologische processen en die van anderen. Het linguïstische deel van NLP bestudeert:

de wijze waarop we onze taal gebruiken om aan onze ervaringen betekenis te geven,

de manier waarop we die ervaringen overbrengen op onszelf en op anderen.

NLP Coaching richt zich niet zozeer op het probleem, wel op de oplossing die eraan gegeven wordt. Je coach gaat ervanuit dat alle hulpmiddelen en antwoorden in jezelf aanwezig zijn.

Programmeren is de manier waarop we de informatie over de wereld rondom ons en onze ervaringen inwendig 'coderen'. Onze mentale programma's bestaan uit een opeenvolging van gedrags- en denkpatronen die een bepaalde, specifieke ervaring en resultaat tot stand brengen. NLP leert ons nieuwe en verbeterde programma's – manieren van denken, voelen en gedragen - aanmaken en opslaan.


NLP Coaching richt zich niet zozeer op het probleem, wel op de oplossing die eraan gegeven wordt. Je coach gaat ervanuit dat alle hulpmiddelen en antwoorden in jezelf aanwezig zijn. Samen gaan we op ontdekkingstocht door jezelf, waarbij de coach gebruik maakt van specifieke technieken en kennis om je tot nieuwe oplossingen te leren zien.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page